Bezoekers, kunnen zo de natuurlijke omstandigheden van de planten volgen, in elk jaargetijde, ook
die van de aardpeer.
Herplanten van de knollen, eind april, is beter voor meer volume van de peren. Uit eigen tuin kan in de winter steeds naar behoefte geoogst worden. Geoogste bollen zijn heel beperkt houdbaar. Bevroren knollen kunnen na ontdooien geconsumeerd worden, zonder noemenswaardige smaakverandering, of achteruitgang van de voedingswaarde. Verder naar het voorjaar vormen zich steeds meer sprieten aan de knollen. Schillen met een oog en spriet, in de grond gespit, vormen gewoon weer nieuwe planten.
In the BeesGarden we do not harvest artichokes. Everything remains as it is. In the spring the tubers grow naturally again as plants above ground. The cycle then starts again .
The idea is that visitors, the natural conditions of the plants may follow, in every season, including those of the artichoke.
Replant the tubers in late April, is better to increase the volume of the pears. you can harvest during the winter . Harvested bulbs are very perishable. After thawing, frozen tubers, can be eaten without any significant change in taste, or deterioration of the nutritional value. Peelings, for compost, forms new plants.
The brittle tubers require a short cooking time (max 7 min), but they can also be eaten raw. Onion / leek / carrots are good combinations, like milk, cream, sour cream. The tuber is extremely nutritious. Medicinally helps the plant in the case of diabetes, through above-average levels of inulin. This can also cause some intestinal gas. Therefore it is recommended to add caraway seed or similar . Jerusalem artichoke contains, biotin, calcium, fructans, sodium, iron.
Herplanten van de knollen, eind april, is beter voor meer volume van de peren. Uit eigen tuin kan in de winter steeds naar behoefte geoogst worden. Geoogste bollen zijn heel beperkt houdbaar. Bevroren knollen kunnen na ontdooien geconsumeerd worden, zonder noemenswaardige smaakverandering, of achteruitgang van de voedingswaarde. Verder naar het voorjaar vormen zich steeds meer sprieten aan de knollen. Schillen met een oog en spriet, in de grond gespit, vormen gewoon weer nieuwe planten.
De brosse knol behoeft geen- tot een korte
kooktijd. Ui/prei/wortelen zijn goede combinaties, evenals melk, room,
zureroom. De knol is uiterst voedzaam.
Medicinaal helpt de plant bij diabetes, door het bovengemiddelde gehalte
aan inuline. Dit kan ook wat darmgas veroorzaken. Daarom is het aanbevolen om
kruiden, als karwijzaad, bonenkruid o.i.d. toe te voegen. Verder bevat
aardpeer; biotine, calcium, fructanen, natrium, ijzer.
aardpeer knollen met bloeiende helleborus (kerstroos) |
In the BeesGarden we do not harvest artichokes. Everything remains as it is. In the spring the tubers grow naturally again as plants above ground. The cycle then starts again .
The idea is that visitors, the natural conditions of the plants may follow, in every season, including those of the artichoke.
Replant the tubers in late April, is better to increase the volume of the pears. you can harvest during the winter . Harvested bulbs are very perishable. After thawing, frozen tubers, can be eaten without any significant change in taste, or deterioration of the nutritional value. Peelings, for compost, forms new plants.
The brittle tubers require a short cooking time (max 7 min), but they can also be eaten raw. Onion / leek / carrots are good combinations, like milk, cream, sour cream. The tuber is extremely nutritious. Medicinally helps the plant in the case of diabetes, through above-average levels of inulin. This can also cause some intestinal gas. Therefore it is recommended to add caraway seed or similar . Jerusalem artichoke contains, biotin, calcium, fructans, sodium, iron.