woensdag 9 september 2020

Regen

legt een bepaalde glans over het paars van de bloeiende heide. De nattigheid spreidt een bijzondere sfeer over het paars, de kleur verdiept zich dan intens.
Aan de rand achter de proefvakken groeit wat Erica of dopheide. De bloeitijd daarvan is ongeveer juni. Tegen de tijd dat de Calluna begint te bloeien, halverwege juli, is deze soort al over haar hoogtepunt heen. Maar meestal is er tot in de herfst nog wel wat bloeiende erica aan te treffen. In de tuin was dat echter niet meer het geval. De soort was uitgebloeid, maar daarom nog wel decoratief. En waar het omgaat is vanzelfsprekend het zaad, om weer nieuwe planten te doen ontstaan. Een oranje havikskruidje stond nog glorieus te stralen. Een perk wilgenroosjes springt er blinkend bovenuit.

Overzicht bloeiende calluna

Wilgenroosjes

Oranje havikskruid

Ericaheide uitgebloeid


Bijvoet


maandag 7 september 2020

Calluna, teunisbloem, wilde peen

Een paar recente plaatjes om te laten zien hoe mooi de tuin op het ogenblik is.  Calluna of struikheide bloeit nog prachtig. Het geel van de teunisbloemen en het frisse groen, maakt er een mooie kleurencombinatie van. In het zaad geschoten wilde peen staat er gebogen overheen. Alsof de bolletjes al het spannends willen zien en beleven. Ook een beetje paarsig, kleuren ze goed bij de heide.