dinsdag 30 juni 2020

Jeneverbes (Juniperus Communis)

is een inheemse conifeer, die wordt aangetroffen op zandgronden. In de tuin staan twee mooie exemplaren, dicht bij elkaar. De struik komt verspreidt over de Veluwe regelmatig voor. Bessen hangen in alle stadia van rijpheid aan de heester. Het woord JuniPerus, betekent dan ook; jong en oud. Medicinaal gezien hebben de rijpe bessen een remmende werking op tal van kwalen o. a.virussen.Virus is een woord dat tegenwoordig vaak voorbij komt. Omdat de bes niet helemaal gifvrij is, raadt men aan te beginnen met één per dag en zo opvoeren tot 15 op de vijftiende dag. Daarna weer afbouwen langs dezelfde weg. 
De link hieronder geeft heldere en leuke uitleg over Jeneverbes.




Prachtige wilgenroosjes staan op het moment te bloeien op de voorgrond van de jeneverbesstruiken. Na de storm van januari 2018 hebben ze zich redelijk hersteld. Daarvoor waren ze eerst klein en prachtig slank. Ze groeiden op tot mooie hoge zuilvormige bomen, tot de  vermelde storm ze naar de grond deed buigen. Ze bleven achter als geknakte hoopjes ellende.
Hier een link naar hun vroegere glorie en hoe hopeloos ze eruit zagen na de storm. Vandaar gaat er weer een link naar een nog vroegere post over de coniferen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten